Arkkitehtuuria kautta aikojen

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -verkkopeli

Arkkitehtuurimuseon kaksiosainen peli kertoo Suomen 1900-luvun arkkitehtuurista ajalle tyypillisten rakennusten avulla ja yleiseen historiaan kytkeytyen. Ensimmäisessä osassa, 1900-1940, aikansa tunnetuimpiin kuuluneet arkkitehdit Eliel Saarinen, Jarl Eklund, Erik Bryggman, Alvar Aalto sekä Kettusen perhe Karjalasta opastavat pelaajaa. Toisessa osassa, 1950-1990, oppaita ovat Jorma Järvi, Aarno Ruusuvuori, Juha leiviskä, Raili ja Reima Pietilä sekä Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki. Siirry pelaamaan läpi vuosikymmenten. Spela arkitekturspel på nätet.

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -opettajan opas ja tehtäväpaketti

Arkkitehtuurimuseon opettajan opas elävöittää omatoimista museovierailua. Oppaan alustukset ja tehtävät kuljettavat vierailijan läpi museon. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi korttisarjaa. Toisen avulla tutustutaan uusrenessanssiin etsimällä yksityiskohtia museorakennuksesta ja toisen avulla Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -pysyvään näyttelyyn. Tutustu aineistoon ja vieraile museossa luokkasi kanssa.

Löydä Art Neuveau!

Eurooppalaisten museoiden art nouveau- ja jugendyhteistyöverkoston verkkosivusto tarjoaa 1800-1900 -luvun vaihteen taidesuuntauksen, art nouveaun tyylipiirteisiin tutustuttavia tietopaketteja, eri ikäisille soveltuvia tulostettavia työkirjoja sekä verkkopelin useilla eri kielillä. Vieraile sivustolla. Löydä Art Nouveau -verkkopelissä voit sisustaa huoneen, suunnitella rakennuksen julkisivun tai pelata muistipeliä. Siirry suomenkieliseen verkkopeliin.

Saranat.fi – kulttuuriympäristö verkossa

Verkkosivusto tarjoaa mahdollisuuden tutustua Keski-Savon rakennusperintöön, arkkitehtuuriin ja kulttuurimaisemiin verkkonäyttelyiden, pelien sekä tehtävä- ja työpajapakettien kautta. Sivuston Galleriassa voi jakaa oman koulun kulttuuriympäristöprojektien kokemuksia toisten kanssa. Sinne voi ladata kuvia ja tarinoita myös lempimaisemista tai unelmien rakennuksista tai tulevaisuuden kylistä ja kaupungeista. Sukella Keski-Savon kulttuuriympäristöön.

Suomen sydän vie aikamatkalle Turun historiaan

11,5 kilometrin mittainen Suomen sydän -kulttuurikuntoilureitti vie aikamatkalle Turun historiaan. Reitillä tutustutaan suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin vaiheisiin sekä Aurajoen ja Turun alueen ympäristön kehitykseen kävelemällä Agricolan, Porthanin ja Runebergin jalanjälkiä. Ota selvää asiasta ja harkitse opastusta tai lataa kartta ja tee omatoiminen aikamatka.

Euroopan rakennusperintöpäivien julkaisut 2005–2014

Euroopan rakennusperintöpäivien julkaisusarja esittelee erilaisia rakennettuja kulttuuriympäristöjä: Näkymätön kulttuuriympäristö 2014, Eläköön rakennus! 2013, Liikunta ja urheiluympäristöt 2012, Kulttuurin reitit 2011, Rakennettu maisema 2010, Kunnan- ja kaupungintalot 2009, Suomalaiset seurantalot 2008, Julkiset sisätilat 2007, Lähdön ja saapumisen paikat 2006 sekä Puistot ja puutarhat 2005. Tutustu aineistoon.